Uncle Sam's JazzBand

Muzikanten

Ed Voets (Trombone)

Begonnen met muziek maken op 15 jarige leeftijd in een vastenavendbandje. Eerst op een ventieltrombone maar al snel overgeschakeld op schuiftrombone omdat je daar zo lekker mee kon scheuren. Notenschrift was er niet bij, spijkerschrift was het devies.
Na een aantal omzwervingen in verschillende bandjes ben ik op een gegeven moment bij, het toen beste orkest van Bergen terecht gekomen namelijk looporkest “De Leutige Krabben”, alwaar het een must was om noten te kunnen lezen. Dat heb ik, vind ik, redelijk snel onder de knie gekregen maar ik had maar 1 probleem: Blazen en notenlezen ging niet samen. Daar had ik het volgende op gevonden.
Thuis instuderen en op de repetities uit de blote bolus spelen . Dit principe hanteer ik tot op de dag van vandaag nog steeds, nu zo’n kleine 40 jaar later.
Ik heb dixieland /oude stijl jazzmuziek altijd prachtig gevonden maar het is er eigenlijk nooit van gekomen om het zelf te gaan spelen totdat ik 2 jaar geleden tijdens de vastenavend Rene de Jong tegen het lijf liep en er onder het genot van een pilske, met hem over sprak . Afgesproken om er na de vastenavend op terug te komen en zo geschiedde het en zo is USJB geboren.
Langzamerhand zijn er de mensen bijgekomen die ik er bij wilde hebben en waar ik van wist dat zij ook van deze muziek stijl hielden . Onze oprichtingsvergadering is begin mei 2014 gehouden. Toen is USJB officieel geworden . Na enkele wisselingen in het ledenbestand staat USJB nu als een huis waar nog wel het een en ander aan moet worden bijgespijkerd, maar we zijn hard op weg .